Вивчаємо страви, які забезпечать не лише насичення, а й гарний настрій

21.11.2023
70

Здобувачі освіти групи №14б, з професії кухар, кондитер під керівництвом майстра в/н Бойко І.І. під час уроку виробничого навчання «Приготування страв з яєць та сиру» відпрацювали трудові прийоми  приготування страв з дотриманням правил обробки яєць та яєчних продуктів, різних режимів варіння яєць, приготування яєчні натуральної та з наповнювачем, смажених та запечених омлетів. Вони отримали цікаву інформацію про сирник, а саме те, що сирник  – це традиційна страва української та деяких інших слов’янських кухонь, що виготовляється із домашнього сиру. Це аналог світового десерту під назвою чизкейк (англ. cheesecake — «сирний пиріг»).

Існує запис, що сирник подавали на стіл атлетам під час Олімпійських ігор в 776 році до нашої ери. Коли римляни завоювали Грецію перепис рецепту сирника став одним із завоювань переможців. З розширенням Римської імперії відбулося розповсюдження сирника по території Європи. В Україні сирник теж займає не абияке місце на святковому столі.

Яйця із сиром дуже сумісні продукти, які дозволяють приготувати прості та дуже смачні страви, які забезпечать не лише насичення, а й гарний настрій.