Відкритий урок з предмета «Устаткування підприємств харчування»

26.11.2024
5
        26 листопада 2024 року викладач спецдисциплін Марія Миток провела відкритий урок у групі №14 з професії кухар, кондитер  на тему «М’ясорубка: призначення, будова, правила експлуатації».
        Метою уроку було ознайомити здобувачів освіти з призначенням, будовою, принципом роботи м’ясорубки, правилами експлуатації та технічними вимогами безпеки праці з ними.
        Вдало і вмотивовано обрано тип уроку ‒ комбінований. Реалізована структура уроку відповідає його типу. Раніше вивчений матеріал здобувачі освіти пригадали виконавши завдання «Впізнай устаткування за фотоілюстраціями».
        Мотивуючи учнів до вивчення даної теми викладач наголосила на сучасні види устаткування, які постійно вдосконалюються, що є дуже важливим для роботи професійно компетентного кухаря. Пояснення нового матеріалу проведено з демонстрацією мультимедійної презентації та наочних м’ясорубок. Корисним елементом уроку було вирішення проблемних ситуацій під час роботи з м’ясорубками. Здобувачі освіти обговорили їх причини виникнення при меленні м’яса на м’ясорубці та способи усунення. Закріпили вивчений матеріал учні виконавши вправу на платформі LearningApps.
       Варто відмітити, що на уроці проводилася цілеспрямована робота із здобувачами освіти над формуванням професійних навичок та вмінь.