Відкритий урок виробничого навчання з професії кухар, кондитер на другому курсі

02.04.2019
17

2 квітня майстер виробничого навчання з професії кухар, кондитер Бойко І.І. провела відкритий урок на тему «Приготування тістечок пісочних «Кошики». Вимоги до якості». (гр. 24 А). Мета уроку – закріпити практично набуті знання, уміння і навички з приготування пісочного тіста та виробів з нього.

На всіх етапах уроку організовано активну діяльність учнів. Актуалізацію теоретичних знань з вивченої теми проведено у формі усного опитування.
Показ прийомів трудової діяльності: формування пісочних заготовок для тістечок «Кошики», оформлення тістечок оздоблюючими нпф., майстер в/н показала учням доступно і творчо. Учні вправно повторили нові прийоми показані майстром і креативно оздобили «Кошики» використовуючи різні напівфабрикати. Для того, щоб учні не допустили помилок у приготуванні тіста було розглянуто декілька виробничих ситуацій, а саме обговорено причини появи темних плям на поверхні тіста, погано пропеченого та щільного тіста.
Для якісного поліпшення процесу засвоєння учнями навчального матеріалу, підвищення їх зацікавленості до асортименту наповнення тістечок «Кошики», а також їх оздоблення на уроці використано цікаву підготовлену учнями презентацію з ілюстративним матеріалом.
Рівень співпраці майстра виробничого навчання і учнів на уроці високий, мети уроку досягнуто.