Відкритий урок виробничого навчання у кухарів І курсу

20.02.2019
13

   19 лютого 2019 року майстер виробничого навчання з професії кухар, кондитер Гладун Г.М. у групі № 14а провела відкритий урок на тему «Страви із запечених овочів. Вимоги до якості. Відпуск». Мета уроку – навчити учнів самостійно організовувати робоче місце; дотримуватись правил ведення технологічного процесу; робити розрахунок сировини для приготування запечених страв з овочів; самостійно готувати запечені страви з овочів; дотримуватись правил санітарії, гігієни й безпеки праці.

   Урок пройшов у формі змагання між командами «Веселий кухар» і «Добрий кухар»: ігри «Ти – мені, я – тобі», «Хто спритніший?», конкурс капітанів «Чорний глечик» та інші.
   Поточний інструктаж проходив у бригадній формі з приготування страв: «Деруни по-селянському», «Помідори фаршировані запечені», «Гриби запечені в сметанному соусі», «Рулет картопляний».
   Під час уроку учні розвивали в собі самостійність; уміння орієнтуватись у виробничих процесах; пізнавальну активність та здібності до естетичного оформлення страв із використанням новітніх технологій. Урок пройшов на високому рівні і мету досяг.