Відкритий урок виробничого навчання у групі 14 з професії кухар, кондитер

29.05.2024
247
          Кожна країна світу може похизуватися переліком оригінальних страв, які складають її національну кухню. Серед розмаїття традиційних українських смаколиків особливе місце займають вареники. Сьогодні, 29.05.2024 року на відкритому уроці виробничого навчання на тему «Приготування вареників з різними начинками», здобувачі освіти групи №14 під керівництвом майстра виробничого навчання Іванни Бойко формували навики правильних прийомів при приготуванні народної традиційної страви − вареників.
         Цікавим мотиваційним моментом були випереджуючі завдання учнів про історію виникнення вареників та значення пам’ятників встановлених вареникам в Україні. Ігра «Колесо фортуни» допомогла пригадати теоретичні знання, а саме матеріал з кулінарії. Важливий матеріал з технології приготування тіста для вареників різними способами здобувачі освіти почерпнули переглянувши відеоролик. Із мистецтвом формування вареників; змістом  процесу теплової обробки, якій піддаються вареники; естетичним оформленням приготовлених вареників та особливостями подання їх до столу дізнались здобувачі освіти з практичного показу майстра виробничого навчання.
         Логічність, доступність викладання навчального матеріалу, вибір ефективних прийомів закріплення й розвитку практичних умінь і навичок здобувачів освіти свідчить про те, що урок виробничого навчання проведено на високому методичному рівні.