Відкритий урок у групі майбутніх кондитерів

23.01.2022
17

Одним із важливих методів навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти вважаються уроки виробничого навчання, які розширюють і поглиблюють теоретичні знання учнів, забезпечують їх закріплення практичною діяльністю в кухнях – лабораторіях, стимулюють використання засвоєних знань для формування профільних умінь і навичок.

У рамках обміну досвідом 21 січня 2022 року відбувся відкритий урок з виробничого в групі № 24 а на тему «Приготування дріжджового тіста опарним способом та виробів з нього: плюшок, ватрушок, розтягаїв. Вимоги до якості».
Майстер виробничого навчання Бойко І.І. провела урок із застосуванням ІКТ та в супроводі мультимедійної презентації. Для актуалізації теоретичних знань учнів проведені інтерактивні вправи «Секрети кондитера», «Алгоритм».
Для показу нових прийомів початкової стадії замісу дріжджового тіста Іванна Іванівна використала відео власного майстер-класу. Формування виробів вона демонструвала практично з усним коментарем про можливі недоліки у роботі. Учні професійно виконали повтор нових прийомів.
Закріплення теми пройшло у формі вирішення проблемних ситуацій. Всі активно брали участь в освітньому процесі.
Організація цілого уроку забезпечила розв’язання єдиного дидактичного завдання всією групою учнів в однакових навчально-виробничих умовах.
Учнів зацікавила тема уроку та процеси що проходять під час бродіння тіста. Учасники уроку зробили висновки, що даний опарний спосіб приготування дріжджового тіста легкий та доступний.
Урок проведений на високому рівні і своєї мети досягне.