Відкритий урок “Приготування дріжджового тіста безопарним способом та борошняних виробів, смажених у фритюрі”
20 грудня 2019 року майстер виробничого навчання Поволоцька С.В. провела відкритий урок у групі № 24 а з професії кухар, кондитер на тему «Приготування дріжджового тіста безопарним способом та борошняних виробів, смажених у фритюрі».
Не можна себе уявити спеціалістом не навчившись готувати страви чи вироби з тіста – вони є найпоширенішими на планеті і сягають найдревніших часів. З того часу, як людина навчилася перетирати зерна злаків у борошно і випікати з нього, пройшли віки.
Дріжджове тісто і сьогодні найбільш використаний вид тіста в кондитерському виробництві, з якого готують вироби від звичайного хліба, який ми споживаємо кожен день до весільного короваю, який готують досвідчені майстри своєї справи. На уроці учні виконали вправи на засвоєння: приготування дріжджового тіста безопарним способом та виробів з нього, порціювання та смаження: пиріжків, пампух, біляшів, вергунів та ознайомилися з основними показниками якості тіста. Високий рівень активності учнів забезпечили інтерактивні методи навчання та інформаційно-комп’ютерні технології, використані майстром виробничого навчання на вступному інструктажі. Урок пройшов на хорошому рівні.