Відкритий онлайн-урок з предмета «Технології приготування їжі з основами товарознавства»

02.02.2021
16

Правильна організація дистанційного навчання річ необхідна не лише в період карантинних обмежень.

Сьогодні, в епоху технологій, які практично доступні для кожної людини і вміщуються у смартфоні, організувати освітній процес – завдання не таке вже й складне.
2 лютого 2021 року викладач спецдисциплін Елек Н.В. провела відкритий онлайн-урок на тему «Класичні Українські страви в сучасній інтерпретації».
Метою уроку було систематизувати, узагальнити, удосконалити набуті знання з технології приготування страв української кухні в сучасній подачі; популяризувати українську кухню.
Викладач використала як оптимальний варіант для проведення онлайн- уроку платформу Zoom. Відповідно до теми, типу уроку, з урахуванням технічних можливостей учнів вдало підібраний електронний комплекс матеріалів. Повторити раніше вивчений матеріал учні змогли, граючи в гру «Правда чи брехня» у програмі MozaBook. Розширити знання про горизонти старовинних рецептів, які удосконалюють сучасними продуктами та обладнанням вдалось, переглянувши відео «Кулінарна першість (ТСН)».
З кухарями – новаторами сучасної української кухні та приготуванням їхніх страв учні познайомились з презентації. Для закріплення матеріалу викладач використала «Філворд», в якому учні підбирали слова – інгредієнти з розмаїття світової кухні, ознайомившись попередньо з відео-ролика. Урок пройшов на високому рівні.