Цікавий тиждень з професії кухар, кондитер
Із метою розвитку професійних здібностей здобувачів освіти, підвищення престижності професії в ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти», проведено Тиждень професії кухар, кондитер у період з 21 по 25 листопада.
Цикл заходів проведених протягом професійного тижня спрямований на поглиблення взаємозв’язків між теоретичними знаннями і виробничим навчанням, що є можливим шляхом їхнього вдосконалення.
Розпочався тиждень із представлення професійного банера виготовленого педагогами із підготовки професії кухар, кондитер.
У понеділок відбулася віртуальна подорож «Ресторани Закарпаття». Підготувала викладач спецдисциплін Наталія Елек. Здобувачі освіти переглянули відео найпопулярніших страв закарпатської кухні, найпрестижніші ресторани Ужгорода та Мукачева, ознайомились із технологією приготування найтиповіших страв Закарпаття.
У вівторок групи 14т, 24т разом з викладачем спецдисциплін Наталією Елек та майстом в/н Мар’яною Ільтю відвідали магазин «ЄВРОМАРКЕТ» (Європейське торгівельне ресторанне обладнання). Екскурсія залишила незабутні враження. Здобувачів освіти дуже зацікавило нове обладнання, що сьогодні використовують у ресторанах та інших сферах громадського харчування. Вони побачили практичне застосування тих знань, які отримали на уроках з предметів «Устаткування підприємств харчування» і «Організація виробництва та обслуговування».
У середу всіма групами із професії кухар, кондитер проведено благодійну акцію на підтримку бійців ЗСУ «Закарпатські шитимині».
Екскурсія для здобувачів освіти – це маленька пригода, а для майстрів в/н можливість розширити кругозір здобувачів освіти і зацікавити їх. Із цією метою було проведено екскурсію груп 14а, 14б до ресторану «Searebro» майстрами в/н Мар’яною Береш та Олесею Бекер.
У четвер були проведені відкриті уроки в групі 24т на теми:
«Приготування яєчних котлет, омлетів. Приготування холодних і гарячих страв з сиру», майстер в/н Олеся Вачиля. Позитивна мотивація на роботу здобувачів освіти спрямована шляхом використання комп’ютерних тестів.
«Приготування страв і гарнірів із смажених овочів, дерунів, страв з картопляної маси», майстер в/н Олена Сушилина. Урок був насичений цікавим, інтерактивним матеріалом під час вступного інструктажу.
Майстер-клас для професіоналів – це можливість познайомитися з новою технологією, новими методиками і авторськими напрацюваннями. А це означає крок вперед у своїй справі. З цією метою для наших педагогів 25 листопада було проведено майстер-клас шеф – кухарем Петром Головачком у ресторані VELURE.
Отже, проведені в рамках тижня заходи, сприяли підвищенню інтересу здобувачів освіти до навчання та усвідомлення ними важливості обраної професії.
Дякуємо всім за активну участь у проведенні професійного тижня. Бажаємо й надалі показувати гарні результати!!!