Регіональна студія «Кулінарний хаб у реалізації реформування шкільного харчування»
19.09.2024
35
19 вересня 2024 року на базі Комунального закладу «Берегівський професійний ліцей сфери послуг» проведено регіональну студію «Кулінарний хаб у реалізації реформування шкільного харчування». Організаторами заходу були Департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної військової адміністрації та заклад освіти. На заході від нашого закладу освіти були присутні в.о. директора Володимир ПЛОСКІНА та майстри виробничого навчання Марія БЕРЕШ і Мар’яна КАФЛАНОВИЧ.
Педагоги отримали багато корисної та цікавої інформації від спікерів:
- Валентини РАДКЕВИЧ- директора Інституту професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України;
- Наталії КОСТЬ -представника Програмного департаменту Всесвітньої продовольчої Програми ООН;
- Івана ЗАВИДНЯКА – заступника Ужгородського міського голови та інших.
Другою частиною студії був «Практичний кейс». Гості відвідали виробничі лабораторії професій кулінарного напрямку де побачили майстер-класи приготування страв здорового збалансованого харчування. Готували та презентували страви здобувачі освіти Берегівського професійного ліцею сфери послуг.
Сподіваємось, що такий захід дасть змогу нашим майстрам виробничого навчання відповісти на питання, як зробити складний «механізм роботи кухні» простим, корисним і безпечним. Розкрити способи урізноманітнити меню в сучасних умовах. Саме навчати майбутніх кухарів шкільних їдалень найсучасніших технологій організації роботи професійної кухні.