Під час проходження виробничої практики
Учні з професій перукар (перукар-модельєр) та продавець продовольчих та непродовольчих товарів закріплюють ази професій, які отримали у стінах навчального закладу.
Головна мета – вдосконалення набутих знань, практичних навичок для досягнення встановленого рівня кваліфікації.
Головними завданнями практики є:
1. Ознайомлення з організацією роботи виробничого підрозділу, до якого прикріплено учня.
2. Закріплення знань, умінь і навичок, що одержані в процесі теоретичного і практичного навчання.
3. Самостійне виконання робіт складністю відповідного рівня кваліфікації.
4. Освоєння професії кваліфікованого робітника (відповідного рівня кваліфікації).
5. Вивчення передових високопродуктивних прийомів і способів праці, а також інструментів, приладдя, обладнання.
6. Набуття навичок роботи на сучасному обладнанні та виявлення і усунення простих технічних неполадок обладнання.
7. Дотримання норм і правил безпеки праці, електробезпеки та пожежної безпеки.
8. Ведення щоденника виробничої практики.