Метод наставництва орієнтований на удосконалення практичних навиків здобувачів освіти
Учні групи № 24 б, майстра виробничого навчання Митулі В.Й. проходять виробничу практику на підприємствах ресторанного господарства: ТзОВ «Хлібопекарня Довге», КП «Чинадієвська хлібопекарня», Мукачівський ДНЗ №19, ПП Репарюк Г.М., Арданівська ЗДО, ФОП Шнелцер Д.В., ФОП Паульо, Готельно-розважальний комплекс «Іллара», ВКП Мукачівський торг, ФОП Хондока А.В., ресторан «Вишневий сад», ФГ «Руно» тощо.
За кожним з них закріплений наставник з числа кращих працівників підприємства. Завдання наставників:
– поліпшити якість підготовки здобувачів освіти;
– сприяти швидкому освоєнню корпоративної культури, формуванню позитивного ставлення до роботи.
Наставник повинен відповідати основним критеріям: бути професійно компетентний, мати необхідні знання і навички (наявність певної спеціалізації або категорії), здатність підтримувати професійну кваліфікацію. Також він повинен мати хорошу комунікативну здатність та готовність ділитися досвідом. Учні охоче звертаються до них за порадою, допомогою і цінують їх досвід.