Інтерактивний методичний захід «Педагогічна кухня»
На сучасному етапі розвитку системи освіти все більше уваги приділяється професійному розвитку й освіті дорослої людини. У сфері методичної роботи з педагогами дана проблема є найбільш актуальною.
Перед методистом закладу освіти постає питання – як зробити, щоб кожен педагог став активним, зацікавленим учасником роботи різноманітних форм методичних заходів? Як позбутися пасивності окремих педагогів? Як перевести їх від репродуктивної діяльності до пошукової?
Активізація творчої діяльності педагога можлива через нетрадиційні, інтерактивні методи та форми роботи з педагогами. Саме тому 03.01.2024 року, методистом Сорокою Л.М. проведено інтерактивний методичний захід «Педагогічна кухня» з педагогами. У «меню» заходу входило:
салати: «Асоціація під шубою», «Асорті»;
основна страва «інтерактивний» борщ «Майстерня педагога»;
десерти: «Суфле 5 відчуттів», «Професійне мовлення педагога».
Варто відмітити, що кухня незвичайна, адже страви, які власноруч готували педагоги не тільки смачні, а й корисні, які насичують не шлунок, а мозок. Приготувавши салат «Асоціація під шубою», викладачі та майстри в/н ознайомились із різними методами корпоративного навчання. Дегустуючи вітамінний салат «Асорті», педагоги згадали застосування таких інтерактивних, сучасних методів і прийомів навчання як: «Мікрофон», «Гронування», «Хрестики-нулики», «Шість капелюхів», «Світлофор», «Кубування». Цікавою вийшла основна страва заходу у викладача Карпинець Г.М. − рецепт приготування «інтерактивного борщу» уроку фізики з використанням термінів, що стосуються кухні. Скуштувавши десерти «Суфле 5 відчуттів», «Професійне мовлення педагога», педагогічні працівники також отримали багато інтелект-калорій.
Працюючи за такими формами роботи, ми прийшли до висновку, що вони вносять в освітній процес свіжі думки, нові ідеї, сприяють згуртуванню колективу, мають значні переваги перед традиційними формами роботи.