Формуємо початкові знання та навички при приготуванні перших страв

22.02.2024
140

         Українська народна кухня відрізняється широким вибором страв, які готують із різноманітних продуктів. Вони збуджують апетит, підвищують секрецію залоз органів травлення. Перші страви є важливим джерелом мінеральних і біологічно активних речовин. Вони містять велику кількість рідини і покривають потребу організму у воді на 15-20%.

          Здобувачі освіти першого курсу з підготовки професії кухар, кондитер під керівництвом майстра виробничого навчання Іванни Бойко відпрацювали тему «Приготування супів». Метою уроку виробничого навчання було сформувати початкові знання та навички з виконання трудових прийомів при приготуванні супів та нарізці продуктів. Під час уроку готували супи: картопляні, з м’ясними фрикадельками; борщі: український з пампушками, полтавський з галушками, львівський; солянки: м’ясні збірні, домашні.

          Здобувачі освіти продемонстрували свої вміння і навички з приготування перших страв та закріпили теоретичні знання з освітньої компоненти «Технологія виробництва кулінарної продукції».

Якісно виконані практичні роботи свідчать про правильне дотримання здобувачами освіти вимог до якості та подачі перших страв.