Мистецтво приготування гарячих десертів

11.03.2025
15
        Мистецтво приготування кондитерських виробів є водночас привабливою та складною справою, оскільки передбачає як створення якісних і смачних солодощів, втілення творчого задуму художника-кондитера, так і демонстрацію власних творчих можливостей, зокрема приклад для наслідування іншими.
         Сьогодні на відкритому уроці виробничого навчання майбутні кондитери під керівництвом наставника Стефанії Поволоцької відпрацьовували тему «Приготування гарячих десертів». Урок присвячений освоєнню різноманітних технік та методів приготування десертів, що подаються теплими. Під час вступного інструктажу здобувачі освіти  знайомились з основними принципами приготування та особливостями подачі таких десертів, як: яблука та ананаси в тісті, яблука фаршировані сиром,  яблучна шарлотка.
        Навчання включало обговорення рецептур, вибору інгредієнтів та застосування різних технологічних прийомів для досягнення ідеального смаку та текстури гарячих десертів. Особлива увага приділялась креативній подачі десертів. Завдяки інтерактивному формату уроку та практичним завданням, здобувачі освіти отримали можливість удосконалити свої навички кулінарії і підготуватися до роботи в професійних умовах.