Відпрацювання простих форм нарізування овочів

03.10.2024
41
        Кожна страва приготовлена кухарем повинна відповідати вимогам  якості. Одним з показників  якості є відповідність форми нарізування овочів. Кухар повинен уміти нарізувати овочі відповідно до розмірів.
        На уроці виробничого навчання здобувачі освіти групи №14Т під керівництвом наставника Мар’яни Кафланович вивчали прості форми нарізування овочів та їх використання. Урок розпочато із слайд-шоу, яке ознайомило присутніх  з готовими стравами. Страви і закуски в які входять овочі корисні, так як вони мають високу харчову цінність оскільки містять вітаміни, екстрактивні речовини, цукри, ефірні олії, мінеральні речовини.
       Увага майстра виробничого навчання фіксувалась на роботі кожного здобувача освіти, особливо на діяльності слабших. Виявивши помилки у діях учнів, майстер практичним показом допомагала  їх усунути. Також  звертала увагу на дотримання норм часу, правил санітарії та гігієни. Всі здобувачі освіти справились із практичним завданням і правильно  подали на бракеражний стіл просту нарізку.