Відкритий урок виробничого навчання у групі 24а з професії кухар, кондитер
04.06.2024
288
Кондитерський ринок України протягом останніх років стабільно розвивається в кількісному та якісному значенні. Це свідчить, в першу чергу, про те, що у виробництво впроваджуються нові високопродуктивні види обладнання, застосовуються новітні технології виробництва як традиційних так і нових кондитерських виробів.
З метою використання нових, максимально ефективних технологій навчання і виховання, результатом яких має бути формування високо адаптованої до змінних умов, активної діяльнісної, творчої особистості, 04.06.2024 року у групі №24а з професії кухар, кондитер під керівництвом майстра виробничого навчання Олесі Бекер проведений відкритий урок на тему «Приготування пісочного тіста та виробів з нього: пирогів, печива, корзинок».
Урок розпочався з ефективної організації робочого простору, що забезпечило швидкий початок уроку та налаштувало здобувачів освіти на позитивну робочу атмосферу. Повторення теоретичного блоку пройшло структуровано, що дало здобувачам освіти необхідні знання перед виконанням практичної частини.
Практичний блок дозволив здобувачам освіти застосувати отримані знання на практиці. Майстер виробничого навчання чітко продемонструвала виконання елементів технологічного процесу приготування пісочного пирога з яблуками, печива «Мушлі» та пісочних корзинок. При повторенні практичних прийомів здобувачами освіти, Олеся Миколаївна коригувала їхні дії та надавала психологічну підтримку, що сприяло кращому засвоєнню матеріалу.
Цікавим моментом уроку була презентація здобувачами освіти пошукової роботи щодо інноваційних методів приготування пісочних пирогів «Кіш Лорен» та «Баноффі пай». На уроці мети досягнуто. Майстер виробничого навчання продемонструвала високий рівень педагогічної майстерності.