Відкритий урок виробничого навчання у групі 24б з професії кухар, кондитер
30.05.2024
236
Солодощі мають магічні властивості: вони піднімають настрій, дарують відчуття радості та роблять нас щасливішими! Сьогодні, щоб збагатити нас усмішкою, здобувачі освіти групи №24б під керівництвом майстра виробничого навчання Мар’яни Береш створювали справжні кондитерські шедеври на відкритому уроці виробничого навчання. Тема уроку: «Приготування бісквітного тіста та виробів з нього. Приготування бісквітних рулетів».
Для повторення теоретичного матеріалу з учнями проведено гру «Знайди зайве», яка допомогла активізувати мислення та творчу діяльність. Атмосферу активної співпраці створила робота в малих групах – вирішення проблемної ситуації. Щоб закріпити й удосконалити знання та уміння здобувачів освіти при приготуванні бісквітного тіста педагог використала відеоролик із власним коментарем.
Особливістю уроку було урізноманітнення засобів під час демонстрації трудових прийомів майстром виробничого навчання та їх первинному закріпленні самими здобувачами освіти. Використання сучасних, ексклюзивних ідей, а саме приготування рулету з візерунком, допомогло майстру виробничого навчання глибше відкрити особистісний потенціал кожного здобувача освіти, зберегти й зміцнити навчальну мотивацію.
Під час проведення відкритого уроку майстер виробничого навчання Мар’яна Береш показала вміння володіти групою, дотримуватись педагогічного такту, організувати, активізувати учнів, викликати в них бажання виконувати якісно поставлені завдання. Урок був ефективним і отримав схвальні відгуки від кожного із колег, що свідчить про високий професіоналізм майстра виробничого навчання.