Відкритий урок – джерело інноваційного досвіду для педагогів

01.03.2024
134

       Сучасна кулінарія – це прекрасний і безмежний світ мистецтва, який постійно вдосконалюється вмінням і задумами творчих золотих рук, що дивує і зачаровує людство. Кухарська фантазія надихає на нові творчі злети, на нові пошуки та створення кулінарних шедеврів.

       29 лютого 2024 року викладач спецдисциплін Наталія Елек провела відкритий урок у групі №34б з професії кухар, кондитер на тему «Приготування фірмових страв з м’яса в рестобарі «Darlin». Під час уроку здобувачі освіти ознайомились із сировиною, яка використовується для приготування м’ясних страв у рестобарі «Darlin», технологією приготування та  правилами подачі м’ясних страв, термінами їх реалізації.

       Викладач раціонально та ефективно використала час для всіх видів робіт. Актуалізацію опорних знань із теми програми «Технологія приготування страв з м’яса, птиці, субпродуктів» проведено у формі гри на платформі Kahoot. При поясненні нового матеріалу Наталія Василівна використала мультимедійну презентацію для ілюстративного супроводу розглянутих питань з технології приготування:

  • запеченої телятини з тушкованою капустою та білими грибами;
  • крученика із свинини;
  • ноги кабана з журавлиним соусом;
  • фаршированої курки із розмариновим соком, овочами та кукурудзяними медальйонами.

       Із відеоматеріалу здобувачі освіти ознайомились з приготуванням м’ясних страв у рестобарі «Darlin» шеф-кухарем Андрієм Чуніхіним:

– качине філе з компресованою морквою;

– мікс м’яса приготованого на хоспер – печі;

– запечена качка.

       Закріпили вивчений матеріал здобувачі освіти погравши гру «Колесо» на платформі Wordwall. Активний зворотній зв’язок з усіма учнями в ході уроку забезпечив успіх у досягненні поставленої мети.