Стажування – це дієве набуття практичного досвіду педагога професійно-практичної підготовки

08.12.2023
119

     Стажування на робочих місцях підприємства – це набуття майстром виробничого навчання практичного досвіду виконання завдань та обов’язків у певній професійній діяльності .

    У грудні 2023 року майстри виробничого навчання Гладун Г.М. та Бойко І.І. проходять стажування у кондитерському цеху підприємства ТОВ «Маркет Рітейл», супер-маркет «Сільверленд». Метою стажування є набуття досвіду з виконання професійних завдань, удосконалення теоретичних знань, нових умінь та навичок роботи, вивчення та засвоєння нових технологій, техніки, набуття додаткових компетенцій.

   Для організації стажування закладом освіти укладений договір з підприємством, розроблена індивідуальна програма стажування з виконання робіт кондитера 5 розряду.

   Під час проходження стажування майстри виробничого навчання ознайомлюються з структурою виробництва та організацією технологічного процесу виготовлення кондитерських виробів. Під керівництвом керівника стажування Зубак Еріки майстри в/н формують навички роботи на технологічному устаткуванні: тістомісильної машини FBL Bongar, слайсера Topaz, м’ясорубки Dito Sama TXX-32, збивальної машини CPL60VAR, блендера  KF1600EP, кутера KT-0,35 Sigman тощо. Вивчають особливості технології виготовлення виробів з дріжджового, пісочного, прісного шарового, бісквітного та заварного тіста. Проявляють творчий підхід до оздоблення тістечок та тортів кремом.

   Отриманні знання будуть передаватися здобувачам освіти під час професійної підготовки кондитера.