Відкритий урок із товарознавства продовольчих товарів
30 листопада, відповідно до плану методичної комісії сфери послуг, викладач Марина Сидоран провела із групою №17 з професії продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів відкритий урок на тему «Кава: харчова цінність, асортиментні ознаки, споживчі властивості, умови зберігання».
Метою уроку було удосконалення теоретичного навчання шляхом використання інтерактивних методів навчання та сучасних виробничих технологій (STEM-освіти). Мотивацією до вивчення теми був продекламований викладачем вірш про каву, що сприяв появі в здобувачів освіти навчальної ініціативи, спонукав їх до алгоритмічного мислення та комунікативних навичок. Здобувачі освіти заздалегідь були поділені на малі групи: історики, хіміки, географи, технологи, товарознавці та математики, кожна з яких мала випереджувальне завдання згідно напрямку роботи.
Переглянувши презентації та прослухавши інформації кожної групи, присутні на уроці дізнались багато цікавого про каву:
- історію популяризації її в країнах Європи;
- хімічний склад кави, її лікувальні властивості, використання в якості косметичного засобу;
- найбільші експорти кави;
- технологічний процес виробництва кави;
- класифікацію, види кави, пакування, маркування, умови зберігання;
- діаграми з розрахунками про обсяги імпорту кави в Україну та динаміку цін на каву за останні п’ять років.
Для закріплення отриманих знань здобувачі освіти виконали інтерактивну вправу на платформі LearningApps.
Варто відмітити, що на основі встановлених способів взаємодії змісту навчального матеріалу, методів навчання, форм організації навчально-пізнавальної діяльності здобувачів освіти отримано високий кінцевий результат уроку.