Змагалися кухарі, кондитери на знавця «Кращий з професії»

28.02.2017
35

  24, 27 лютого 2017 року відбулися змагання на звання «Кращий з професії» серед учнів І, ІІ курсів. Змагання проводилися з метою виявлення рівня підготовки учнів, поглиблення знань технології та підвищення престижу професій.

Вони допоможуть учням краще оволодіти мистецтвом професії, яке не тільки зміцнить здоров’я людей, що дуже актуально в сьогоденні, а й насолодить смаковими якостями тих або інших продуктів.
   Вивчення любої професії починається з теорії. Кухареві та кондитеру необхідно знати європейські кухні, технології приготування гарячих і холодних страв, а також умінти працювати з м’ясом, рибою і морепродуктами. Людина, яка має такий багаж, може розраховувати на хороше місце в ресторані.

 
   Під час теоретичного туру конкурсу учасники виконували тестові завдання різної форми і цікаві за змістом. Учні змагалися не тільки у знанні теорії, а і у творчому підході до рішення ситуацій. 
   Практичний тур конкурсу містив завдання:
для кухарів І курсу – приготування напівфабрикатів з м’яса свинини порційними шматками (котлети відбивної);

  

для кухарів ІІ курсу – приготування дріжджового тіста та виробів з нього (булочки з різними начинками).

    
   Під час виконання практичного завдання журі оцінювало дотримання конкурсантами: раціональної організації робочих місць, технології приготування напівфабрикатів та кондитерських виробів, режиму і тривалість теплової обробки, правил експлуатації технологічного обладнання та виробничого інвентарю, правил і норм безпеки праці.
   Всі учасники справилися із практичними завданнями, що стало запорукою хорошого самопочуття і відмінного настрою. 
   За підсумками оцінювання робіт за два тури журі визначило переможців: 
кухарі І курсу
І місце – Ривтій Тетяна, група №14т, майстер в/н Вачиля О.Ю. ;
ІІ місце – Мартинець Мілан, група №14а, майстер в/н Бекер О.М.;
ІІІ місце – Нікітінова Крістіна, група №14б, майстер в/н Береш М.М.

кондитери ІІ курсу
І місце – Батуріна Діана, група №24б, майстер в/н Федотова Є.Є.
ІІ місце – Примак Олеся, група №14т , майстер в/н Вачиля О.Ю.
ІІІ місце – Сідор Іванна, група №24а, майстер в/н Туріна Н.І.

   Всіх вітаємо з перемогою! Бажаємо в майбутньому стати справжніми маестрами своєї справи: чаклувати над продуктами, не забувати про їх калорійність, правила складання меню та технологію приготування їжі.