Короткострокове підвищення кваліфікації педагогічних працівників з професії кондитер

20.04.2017
29

    20 квітня 2017 року у рамках короткострокового підвищення кваліфікації педагогічних працівників на базі нашого навчального закладу відбувся семінар-практикум з метою оволодіння сучасними виробничими технологіями з професії кондитер. 

    Семінар-практикум проводила методист НМЦ ПТО Войченко Л.П., а учасниками були майстри в/н, викладачі спецдисциплін центру, представники з Ужгородське ВПУ торгівлі та технологій харчування та Берегівського професійного ліцею сфери послуг.
     

    Приватний підприємець, майстер кондитерської справи Туріна Тетяна провела для присутніх майстер-клас за темою «Оздоблення кондитерського виробу дзеркальною глазур’ю». Приємно коли торт не тільки дуже смачний, але і виглядає приголомшливо. Процес приготування дзеркальної глазурі вимагає обережності та точності, що і продемонструвала Тетяна. Результатом було отримання бездоганного глянцю на поверхні торту. Майстриня поділилася із секретами у роботі, які учасники занотовували для себе.

 

    Майстер виробничого навчання Сушилина О.В. провела майстер-клас «Приготування пряничного тіста. Оздоблення пряників різними техніками». Вироби з пряничного тіста сьогодні дуже популярні тим, що приготування тіста не складне, але можна отримати різноманітні форми з особливим ароматом завдяки вмісту великої кількості цукру (меду) і різних прянощів. 

 

  

    Впровадження виробничих технологій з оздоблення пряників айсінгом дає можливість розвинути творчість учнів під час уроків виробничого навчання. Адже, розписні пряники – це надзвичайне поєднання казкових орнаментів, дивовижних форм, яскравих кольорів з апетитним запахом та прекрасним солодким смаком. І це поєднання є основною перевагою розписних пряників, в якості подарунків для учнів своїми руками. Такий оригінальний подарунок несе душевне тепло, натхнення, турботу та ніжність. 

    І тому, багато учнів проявляють неабиякий інтерес до виготовлення пряників. Однією з них є учениця групи №34в Марія Баганич, яка виявилася дуже здібною і має вже хороші досягнення. Присутні мали можливість ознайомитися з її роботами – розписними пряниками на різну тематику.

 

    Учасники майстер-класу спробували самостійно розписати айсінгом пряничні заготовки. Панувала творча атмосфера, кожен намагався втілити свій задум та продемонструвати здібності зі створення малюнку. Результатом всі були задоволені тому, що розписні пряники можуть прикрасити любий святковий стіл і задовольнити найвибагливіших споживачів.

    Під час семінару-практикуму відбулася дискусія з питання впровадження регіонального компоненту у навчально-виробничий процес з метою опанування учнями сучасних виробничих технологій для підвищення конкурентоспроможності випускника професійно-технічних навчальних закладів. На завершення зустрічі присутні обговорили важливість запровадження державних стандартів ПТО на модульно-компетентнісній основі, що дасть можливість формувати необхідні професійні компетентності випускників для роботодавців.