Державна кваліфікаційна атестація учнів випускних груп з професії кухар, кондитер на присвоєння кваліфікації кухар 4 розряду

26.06.2017
29

    З 21 по 23 червня 2017 року учні випускних груп з професії кухар, кондитер проходили державну кваліфікаційну атестацію на присвоєння кваліфікації кухар 4 розряду. Державна кваліфікаційна атестація учнів базується на вимогах державних стандартів професійно-технічної освіти та документів, що регламентують організацію навчально-виробничого процесу в професійно-технічних навчальних закладах.

Вона включає: кваліфікаційну пробну роботу, яка відповідає вимогам освітньо-кваліфікаційної характеристики випускника ПТНЗ відповідного кваліфікаційного рівня та державний кваліфікаційний іспит.

  

    Відповідно до своїх завдань державна кваліфікаційна комісія: встановлює відповідність результатів вихідного або проміжного контролю обсягів і рівня професійних знань, умінь та навичок осіб вимогам державних стандартів професійно-технічної освіти; визначає, керуючись кваліфікаційними характеристиками випускників, фактичний рівень кваліфікації й готовності випускників навчального закладу до самостійного виконання робіт з набутих професій. 

    Головою державної кваліфікаційної комісії призначена представник роботодавця, професіонал відповідної сфери послуг, шеф-кухар кафе «Трактир» – Плеша Наталія Василівна.

      У процесі складання державних кваліфікаційних іспитів державна кваліфікаційна комісія розглядає підсумкові оцінки успішності, результати виконання кваліфікаційної пробної роботи, виробничу характеристику, щоденник обліку виконання навчально-виробничих робіт, та інші матеріали, що характеризують рівень підготовки кожної особи, яка складає іспит; проводить усне опитування особи в межах вимог кваліфікаційної характеристики випускника.

Бажаємо успіхів у проходженні державної кваліфікаційної атестації всім випускникам центру, а у самостійному житті стати хорошими фахівцями своєї справи!