Вареники–найулюбленіша національна страва українців

11.04.2019
16

11 квітня 2019 року майстер виробничого навчання Поволоцька С.В. провела в групі №14а відкритий урок з професії кухар, кондитер на тему «Формування виробів з прісного тіста: вареників з різними начинками. Вимоги до якості, відпуск». Тип уроку: урок формування первинних умінь і навичок. Урок присвячений найулюбленішій національній страві українців – вареникам.

То дійсно, запашні, духмяні вареники ваблять і чарують, кожному смакують. А неповторний смак виробів залежить від професійних навиків, знань та вмінь створювати кулінарні шедеври. Це красиве мистецтво та покликання душі вимагає від кухаря ґрунтовних знань, постійного вдосконалення, пошуку нового. На уроці виробничого навчання учні мали шанс навчитись всім премудростям приготування вареників. Майстер виробничого навчання продемонструвала учням ліплення вареників з різними начинками та різної форми: «півмісяця», «трикутником», краї оформлені «косичкою» та «променями сонечка». Учні продемонстрували випереджувальне завдання – приготування вареників з «мармурового» тіста.
На уроці учні розвивали професійну самостійність та пізнавальну активність під час роботи з інструкційно – технологічними картками, логічне і критичне мислення, вміння та навички самовдосконалення в обраній професії, працювати з додатковими джерелами інформації, вирішувати проблемні виробничі ситуації та виконувати практичні завдання.
Урок пройшов на хорошому рівні, мети досягне.