Бутерброди − велике визнання сучасної української кухні
12 квітня 2019 року майстер виробничого навчання Медянка В.М. провела в групі №34 а відкритий урок з професії кухар, кондитер на тему «Приготування бутербродів відкритих, закритих, складних. Вимоги до якості». Мета уроку – закріпити набуті теоретичні знання з означеної теми, сформувати уміння виконувати операції з приготування та подачі різновидів бутербродів; розвивати навички виконання складних операцій та творче відношення до обраної професії.
Бутерброд завдяки своїй компактності став зручною для працюючих формою легкої денної закуски. У сучасній українській кухні набули визнання закуски, розміщені на скибочці хліба, − бутерброди, які можна довільно комбінувати. Саме послідовності технологічного процесу приготування різних видів бутербродів учні навчились на уроці виробничого навчання.
Атмосфера уроку була робочою, творчою. Майстер дотримувалась педагогічного такту. Перевірка теоретичних знань взаємопов’язаних з метою уроку проведена у формі усного опитування. Демонстрація нових операцій і прийомів трудової діяльності майстром виробничого навчання проведена в супроводі мультимедійної презентації. Учні правильно повторили готувати бутерброди різних видів та показали цікаві способи їх оформлення.
За допомогою таблиціз учнями розглянуто можливе допущення типових помилок та способи їх попередження.
Цікавою частиною уроку були пошукові повідомлення учнів про історію виникнення бутербродів та види бутербродів у різних країнах.
Приготування бутербродів-новинок: корзинок з лососем, брускета з сирною кулькою, багета з курячим філе, присутні на уроці побачили з показаних майстер-класів учнями: Бурч Тимофієм, Мартинець Міланом та Штима Інною.
Урок пройшов на хорошому рівні, мети досягнуто.