Просвітницька бесіда про раціональне харчування
«Ми живемо не для того, щоб їсти,
а їмо для того, щоб жити».
Давньогрецький філософ Сократ.
Раціональне харчування (від лат. ratio — розумний) — достатнє в кількісному й повноцінне в якісному відношенні харчування; фізіологічно повноцінне харчування здорових людей із врахуванням їх віку, статті, характеру праці та інших факторів.
Раціональне харчування сприяє збереженню здоров’я, опірності шкідливим факторам навколишнього середовища, високій фізичній й розумовій працездатності, а також активному довголіттю. Вимоги до раціонального харчування складаються із вимог до: харчового раціону, режиму харчування, умов прийому їжі, якості їжі.
Правильне харчування — перший ключ до здоров’я i доброго самопочуття, без яких важко досягнути максимальної працездатності. Рівновага в організмі, яка приводить до здоров’я, починається з їжі, яку ми їмо.
02 грудня в рамках всеукраїнської програми Healthy Challenge практичний психолог Малець-Балога О.А. та соціальний педагог Макарчук Ю.Ю. провели просвітницьку бесіду про раціональне харчування в групі №17 «Продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів». Також в майстерні наочно учні мали можливість вибрати та проговорити, які продукти є здоровою їжею, а які шкідливі.