Обмін педагогічним досвідом

08.12.2020
18

Відповідно до річного плану роботи щодо реалізації єдиної навчально-методичної проблеми з жовтня по грудень проходить фестиваль відкритих уроків.

Відкриті уроки займають особливе місце в удосконаленні освітнього процесу та підвищенні педагогічної майстерності викладачів і майстрів виробничого навчання. На відкритому уроці педагог демонструє колегам свій позитивний або інноваційний досвід, реалізацію методичної ідеї, застосування методичного прийому чи методу навчання. У цьому сенсі відкритий урок – це засіб поширення кращого педагогічного досвіду.
З метою запобігання розповсюдження захворювання на коронавірус COVID-19 освітній процес у Центрі проводиться за змішаною формою навчання. Відкриті уроки у листопаді-грудні згідно з графіком проводять лише майстри виробничого навчання.
Уроки виробничого навчання обов’язково передбачають вивчення інноваційних виробничих технологій регіонального значення. Проходячи поетапну виробничу практику на підприємствах, учні вже мають деякий досвід роботи та поняття про сучасну організацію виробничого процесу. Майстру виробничого навчання важливо відшукати і вибрати такий спосіб ведення уроку, який би формував уміння учнів на основі своїх знань аналізувати, узагальнювати, робити висновки, відстоювати власну точку зору.
Загальний висновок від проведених уроків – “уроки проходять не для учнів, а з учнями”, як і наполягав В.Сухомлинський.
02.12.20 р. – відкритий урок майстра виробничого навчання Ільтю М.Й. у групі № 14 т на тему «Формування виробів з прісного тіста: вареники та пельмені».

  
03.12.2020 р. – відкритий урок майстра в/н Сушилина О.В. у групі №24 т на тему «Приготування риби відварної, риби припущеної, присмаженої основним способом та у фритюрі, риби тушкованої, фаршированої та риби запеченої».
  

   
04.12.2020 р. – відкритий урок майстра в/н Вачиля О.Ю. у групі № 24 т на тему «Приготування прісного тіста та виробів з нього». Під час уроку учні мали змогу ознайомитися та практично відпрацювати технологію приготування равіолі з сиром та м’ясом від кафе «Фригат» та хінкалі з прісного тіста з сирною начинкою від ресторану грузинської кухні «Хінкальня»;
  

06.12.2020 р. – майстра в/н Радик С.Ю. у групі №17 на тему «Проведення розрахунків з покупцями на одну покупку, на декілька покупок, з підрахунком здачі покупцю, з анульованою покупкою»;
 

 

07.12.20 р. – майстра в/н Велика А.Я. у групі № 10 т на тему «Огляд і технічне обслуговування електрогазозварювальної апаратури. Зварювання у різних положеннях».