Поетапна кваліфікаційна атестація групи № 24т

27.09.2021
19

28 вересня 2021 року здобувачі освіти групи № 24 т пройшли поетапну кваліфікаційну атестацію на присвоєння кваліфікації – кондитер 3 розряду.

Напередодні учнями були виконані кваліфікаційні пробні роботи відповідно до переліку професійних компетенцій даного розряду. Вони готували прості масові торти, тістечка та інші поштучні кондитерські і хлібобулочні вироби з нанесенням трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескладним поєднанням фарб із різних видів сировини (борошняної, сирної маси або посипок).
Учні продемонстрували вміння з:
– виготовлення тіста, крему, начинок, фаршів; приготування напівфабрикатів, їх штампування або формування;
– оздоблення виробів помадкою, кремом тощо;
– визначення готовності тістових заготівок до випікання;
– термічний режим випікання;
– виконання прийомів роботи на технологічному обладнанні;
– дотримання вимог безпеки праці, виробничої санітарії та особистої гігієни.
Слід відмітити, що учні при виготовленні кондитерських виробів впроваджували виробничі технології, які засвоїли під час проходження виробничої практики у закладах ресторанного сервісу.

   

  

 

Усний іспит виявив теоретичні знання здобувачів освіти з питань: асортимент, рецептура і технологія виготовлення простих тортів, тістечок, поштучних кондитерських і хлібобулочних виробів масового попиту; ґатунок борошна, його хлібопекарські якості; способи і прийоми оформлення виробів, техніка нанесення трафаретного малюнка за еталоном; техніка і способи оздоблення виробів; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі; правила роботи підприємств громадського харчування; основи раціональної організації робочих місць.

  

Всі здобувачі освіти успішно склали поетапну кваліфікаційну атестацію і продовжать навчання відповідно до робочого навчального плану на присвоєння кваліфікації кухар 4 розряду.