Майбутні кондитери розвивають свої творчі здібності
Учні групи № 24а під керівництвом майстра виробничого навчання Бойко І.І. під час уроку виконали практичні завдання з приготування випечених виробів з дріжджового безопарного тіста.
Сутність безопарного способу полягає в приготуванні тіста в одну стадію з усієї кількості борошна і сировини за рецептурою.
Метою уроку було формувати вміння з приготування тіста з дотриманням технології, формування виробів з нього. Майстер в/н Бойко І.І. звертала увагу учнів на особливості технології, як впливає на якість готових виробів температура сировини під час замісу тіста, час відстоювання тіста та температура випікання. Учні знаходили вирішення проблемних ситуацій з визначення можливих дефектів та причин їх виникнення.
Іванна Іванівна поділилася з досвіду роботи про невеликі хитрощі кулінарів, які завжди дозволяють зробити вдалим тісто. Правильний підхід до замісу допоможе довести його до ідеальної консистенції з якої вийдуть смачні вироби.
Щоб надати виробам гарного зовнішнього вигляду при оздобленні напівфабрикатів учні застосували свої творчі здібності. Вироби з дріжджового тіста вийшли пишними, пористими та смачними.