Приготування бісквітного тіста та виробів з нього

05.04.2022
18

Учні з групи №24 а майстра виробничого навчання Бойко І.І. виконали практичне завдання з теми уроку «Приготування бісквітного тіста та виробів з нього».

Серед різноманітних борошняних кондитерських виробів бісквіт є найкрихкішим і найлегшим. Мета уроку – закріплення теоретичних відомостей; формування навичок виконувати послідовно процес замішування бісквітного тіста та виробів з нього; організація робочого місця; дотримання технології приготування; проведення бракеражу готових виробів та визначення їх на якість. Учні самостійно приготували бісквітне тісто та вироби з нього. У процесі роботи вони дотримувалися інструкційно-технологічних карток, а при потребі майстер в/н надавав індивідуальні консультації.

Група № 24 а, майстер виробничого навчання Бойко І.І.

Група №14 а, майстри виробничого навчання Гладун Г.М., Поволоцька С.В. Тема уроку «Страви з варених овочів. Вимоги до якості. Відпуск».
Страви з овочів — важливе джерело вуглеводів, мінеральних речовин, органічних кислот і вітамінів, необхідних для організму людини.
Овочі, які додають до будь-якої страви з м’яса, риби, сприяють кращому засвоєнню їх. Смакові й ароматичні речовини, барвники, які містяться в овочах, підвищують апетит.
Самостійно виконавши практичне завдання учні вчяться поєднувати овочі з м’ясом, рибою, значно підвищити їхню біологічну цінність. Добирати гарніри до страв з м’яса, птиці, риби потрібно за смаком, кольором і складом овочів, враховуючи при цьому калорійність і смак основної страви.

                                   

Група №14 а, майстри виробничого навчання Гладун Г.М., Поволоцька С.В.