Контроль якості знань з виробничого навчання за дистанційною формою

07.04.2022
16

Основною вимогою до професійної (професійно-технічної) освіти за сучасних умов є орієнтація її на розвиток особистості, здатної творчо вирішувати загально-виробничі та соціально-економічні проблеми в їх взаємозв’язку. В умовах перенесення акцентів на самостійне оволодіння професійними знаннями великого значення набуває вивчення ролі контролю у формуванні мотивації учіння здобувачів освіти, розвитку їх пізнавальної самостійності, самоконтролю особистості.

У групі № 24б, майстра Митулі В.Й проведено урок виробничого навчання з перевірки якості знань з навчальної теми програми «Приготування бездріжджових видів тіста та виробів з нього».
Основна мета – формування професійної готовності вирішувати практичні виробничі задачі. Така готовність визначається ступенем сформованості системи умінь і перш за все професійних. Кожен учень отримав індивідуальне практичне завдання та визначений термін його виконання.
Практична перевірка дає можливість виявити, як учні вміють застосовувати отримані знання на практиці, наскільки вони оволоділи необхідними уміннями, головними компонентами діяльності. В процесі спостереження за ходом таких робіт, послідовністю, впевненістю в діях виявляється сформованість умінь працювати з приладами, проводити вимірювання, виконувати розрахунки, аналізувати отримані результати, робити висновки, оформляти звіт про виконану роботу.