Відкритий урок з використанням елементів гри
30 листопада викладач спецдисциплін Елек Н.В. провела відкритий урок з предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» у групі №34б на тему «Значення холодних страв і закусок у харчуванні».
На уроці використані різні форми роботи, а саме велику увагу викладач приділила ігровому методу, що дозволило розширити пізнавальні можливості учнів, розвивати навички праці у команді.
Для актуалізації опорних знань між командами проведено гру «Що?», «Де?», «Коли?», під час якої учні активно давали товарознавчу характеристику: овочів, риби, хлібобулочних виробів.
Пояснення нового матеріалу проведено у грі «Аукціон». Учні обидвох команд «купляли» холодну страву і аналізували: поживну цінність страви, оформлення страви та відповідність посуду для їх подання. Для закріплення вивченого матеріалу учні заповнили схему «Класифікація холодних страв та закусок за характером кулінарної обробки та основним продуктом».
Правильно організована на уроці навчальна діяльність з використанням ігор, продумане їх керівництво з боку педагога викликало в учнів інтерес до навчального процесу, а саме засвоєння даної теми.