Відкритий урок виробничого навчання з професії кухар, кондитер

05.03.2018
26

   5 березня 2018 року майстер виробничого навчання Береш М.М. провела відкритий урок у групі №24б з професії кухар, кондитер на тему «Приготування пиріжків печених з різними фаршами, розтягаїв, ватрушки. Вимоги до якості».

   Метою уроку було практично закріпити учнями набуті теоретичні знання з спецпредметів, розвивати професійну самостійність та пізнавальну активність під час роботи з інструкційно-технологічними картками та вирішення проблемних і виробничих ситуацій, розвивати вміння оцінки якості готових виробів.
   Урок проведено у формі турніру. При проведенні актуалізації опорних знань змагались дві бригади: «Ваніль» і «Здоба». Оцінювала результати змагань між бригадами незалежний експерт – завідуюча ресторану «Трактир» Плеша Н.В. Підбір завдань для турніру дав  можливість використати інтерактивні методи навчання: «Технологічний ринг», «Забери зайве», роботу в парах,  роботу в малих групах та ін. Це спонукало до поглиблення та розширення діапазону знань учнів для подальшого застосування при практичному виконанні завдань.
   Найбільш загальна характеристика сучасного уроку – це показник  самостійності і активності учнів, що і було відмічено на уроці виробничого навчання у Береш М.М.