Цікаво та змістовно у центрі пройшов тиждень з професії кухар, кондитер з 11 по 15 грудня 2017 року

18.12.2017
18

    З 11.12. по 15.12. 2017 р. у навчальному закладі проводився Тиждень з професії кухар, кондитер. У рамках тижня проведено багато цікавих заходів, які дали можливість учням проявити свої знання та практичні здібності, а саме:

 

  У понеділок, 11 грудня проведено виставку-продаж кондитерських виробів. В асортименті представлені торти і тістечка від усіх груп з професії кондитер. Для красивого оформлення виробів учні проявили надзвичайну фантазію та майстерність. Шедеври кондитерського мистецтва приваблювали всіх відвідувачів виставки. Жоден учень навчального закладу не утримався, щоб не купив скуштувати кондитерського витвору.
   У вівторок, 12 грудня проведено фестиваль майстер-класів «Сучасні виробничі технології кращих учнів центру». Учні, які проходили у ресторанах міста та району виробничу практику ділились досвідом з приготування вишуканих страв з використанням новітніх сучасних технологій. Вони готували страви європейської кухні, а саме: Салат «Цезарь», салат «Печінка з карамелізованими фруктами», салат з морепродуктами, суші-роли, медальйони з телятини з гарніром «Кус-кус» і «Різотто з морепродуктами».
   На десерт учні готували: шоколадний фонтан, шарлотка з яблуками і бісквітні торти оздоблені шоколадом, марципаном.
   Після майстер-класу присутні мали можливість продегустувати приготовлене.
Учні впевнені, що знання отримані під час майстер-класу обов’язково їм пригодяться в подальшій роботі.
   У середу, 13 грудня – викладач спецдисциплін Миток М.М. провела відкритий урок у групі 34а з предмету «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» на тему «Технологія приготування смажених та запечених страв з яєць». Метою уроку було сформувати знання з підготовки сировини та технології приготування смажених та запечених страв з яєць, правил оформлення та подавання страв.
   Сьогодні, з огляду на сучасні реалії, викладач ефективно внесла в навчальний процес інформаційно-комунікаційні методи подачі інформації: презентація та відеоролик за темою уроку. Це дає змогу задовольнити індивідуальні запити кожного учня, а саме за короткий проміжок часу освоювати, перетворювати і використовувати в практичній діяльності великий обсяг інформації. Урок проведений у формі бесіди «Запрошуємо на сніданок» з елементами інтерактивних методів навчання. Учні дізналися про версію виникнення омлету та особливості його приготування у ресторанах різних країн.
   Для узагальнення нової інформації викладач використала методику Едварда де Боно «шість капелюхів мислення», яка дала можливість розвивати вміння учнів застосовувати всі ресурси свого мислення в різних ситуаціях та вміння змінювати тип мислення і діяльності залежно від поставленого завдання. Процес навчання був організований активно, учні з цікавістю і захопленням працювали на уроці, бачили плоди своєї праці і могли їх оцінити.

   У четвер, 14 грудня – майстер виробничого навчання Береш М.М. та класний керівник групи №24б Карпинець Г.М. провели позаурочний захід на тему «Запрошуємо на чай». Мета заходу: розвити кругозір учнів про історію виникнення чаю як напою, ознайомити з географією вирощення чаю, закріпити навики приготування чаю та сервіровки стола різних народів світу.
   Зустріч пройшла під девізом: «Чай – це великий світ, що може поміститися у маленькій чашці» (Талбан Дуругуру).
   Споживання чаю пов’язано із національними й історичними традиціями різних країн. Для багатьох народів чай є продуктом першої необхідності, а деякі народи вважають його життєво важливим продуктом харчування.
Щорічно 15 грудня у всіх країнах, які є провідними виробниками чаю відзначається Міжнародний день чаю – напою №1 у всьому світі. Під час заходу учні дізналися багато цікавого про цей чудовий напій, ознайомилися з особливостями чайної церемонії Китаю, Японії, України та Англії.
   Під час музичного супроводу учні заходу самостійно заварювали та подавали чай. За чашкою чаю між учасниками заходу відбулися довірчі бесіди.

   У п’ятницю, 15 грудня разом із студентами Свалявського коледжу НУХТ проведено конференцію на тему «Впровадження новітніх технологій у харчовому виробництві». Студенти коледжу виступали із доповіддю «Розроблення технології білково – збивного крему з підвищеним вмістом БАР та подовженим терміном придатності із застосуванням пюре з горобини та журавлини». Виступи студентів були насичені супроводом ілюстративних матеріалів, а також обґрунтовані на реальних дослідженнях, що заслуговує найвищих похвал.
Також студенти Свалявського коледжу НУХТ провели майстер-клас по приготуванню страв французької кухні «Соте з перепілок з білим вином і овочами».