Кулінарний виклик: пробні роботи кухарів IV-го розряду
26.06.2025 року здобувачі освіти групи №14Т (наставники Кафланович М.Й., Вачиля О.Ю.) виконали пробні кваліфікаційні роботи з професії кухар, кондитер (кваліфікація – кухар IV розряду). Ці випробування є важливим етапом у підтвердженні професійної майстерності та отриманні відповідного рівня кваліфікації.
Майбутні кухарі, які претендують на 4-й розряд, продемонстрували:
– техніку приготування складних страв: корейки «Золота корона», «Курячий кранч», скумбрії «Рибна симфонія», котлет натуральних та і інші;
– знання технологічних процесів – правильне використання обладнання та дотримання санітарних норм;
– оформлення та подачу страв – відповідно до стандартів ресторанного бізнесу.
– раціональне використання продуктів – мінімізацію відходів та дотримання норм закладки.
Всі здобувачі освіти успішно справились із завданням. Вони не просто вдосконалили свої навички, а наблизились до рівня справжнього шеф-кухаря. Адже кулінарія ‒ це мистецтво, де кожна страва має свою історію, а кожен кухар – свій стиль.
.